FAQ

Carte de credit/carte de debit – acceptăm Visa si MasterCard
Plata în rate cu card de cumpăraturi
Plata cash la livrare – opțiune valabilă doar pentru Rame de vedere/Ochelari de soare

Toate produsele vândute pe www.ottica.ro sunt 100% originale. Fiecare model este livrat în ambalajul original împreună cu toate accesoriile. Dacă este furnizat de fabricant, certificatul de autenticitate va fi de asemenea inclus în pachet.

Adevărul este că toate sfaturile și articolele despre alegerea ramelor în funcție de forma feței sunt doar un alt exemplu de generalizare care se petrece în industria ochelarilor.
Pentru fețele rotunde se recomandă cat-eye sau rame pătrate, pentru fețele pătrate se recomandă rame rotunde sau wayfarer. Toate acestea sunt considerate mituri pentru ca în general foarte puțini oameni se încadreaza într-o singura tipologie.
Cei mai multi dintre noi ne aflam la intersecția dintre mai multe forme, fiind probabil o combinatie de doua sau trei optiuni.
Așadar sugestia noastra este să alegeți rame care vă plac, va binedispun și se potrivesc cu stilul dumneavostra de viața. Cel mai important aspect este ca ramele alese să fie comfortabile, prin alegerea marimii corecte.

Aceasta este o decizie pe care numai dvs. o puteți face, dar vă putem ajuta! Dacă doriți o rama foarte ușoară, alegeți una cu greutate de 15 grame sau mai puțin. Ramele de titan sunt, în general, foarte ușoare.
Dacă doriți o rama durabilă, alegeți metal sau titan.
Dacă sunteți alergic la metale, stați departe de aliajele metalice și de titan felxibil, ambele conțindând nichel, un alergen. Alegeți rame fie de titan pur, fie o rama din acetat, deoarece acetatul este pe bază de celuloză și prin urmare este hipoalergenic.

Majoritatea ramelor noastre vin într-o singură dimensiune, dar nu toate. Detaliile vor fi enumerate sub descrierea produsului. Utilizați filtrul de dimensiuni pentru a o găsi pe cea care vi se potrivește cel mai bine

Cum aleg marimea corecta?
1. Dimensiunile ramelor

LATIMEA RAMEI

INALTIMEA LENTILEI

PUNTE NAZALA

LUNGIMEA BRATELOR

LATIMEA LENTILELOR

2. Un mic truc
Dacă aveți deja o pereche de ochelari care vi se potrivește bine aceștia pot fi de mare ajutor. Ochelarii dvs. pot avea numere, care indică trei dimensiuni ale ramei, imprimate pe partea interioară a brațului.

 

Exemplu:
Dacă numerele din interior sunt 54-18-140, dimensiunile ramei sunt:
54 mm lațimea lentilei
18 mm puntea nazală
140 mm lungimea brațelor

 

Cea mai importantă dimensiune – lățimea ramelor- nu va fi imprimată pe interiorul brațului. Urmați ghidul de mai jos pentru a măsura lățimea cadrului și pentru a vă asigura că ochelarii noi au dimensiunea potrivită pentru fața dvs.

 

3. Cum măsuram ochelarii?
Dacă dimensiunile nu sunt tipărite pe ochelarii dvs sau nu se mai văd, nu vâ îngrijorați. Puteți măsura dimensiunile ramei cu o riglă milimetrică sau un centimetru de croitorie.

INALTIMEA RAMEI

Măsurați orizontal întreaga față a ramei. Includeți în măsuratoare orice bucăți de balamale sau șuruburi care ies in exterior pe laturi.

INALTIMEA LENTILEI

Măsurați lentila pe verticală, în cele mai înalte puncte. Pentru prescripțiile bifocale sau progresive, înălțimea lentilei trebuie să fie de cel puțin 30 mm.

PUNTEA NAZALA

Măsurați orizontal, în partea de sus a punții, de la marginea unei lentile la cealaltă.

LUNGIMEA BRATELOR

Măsurați brațele de la balamale – în cazul în care brațul se conectează în față – până la locul în care brațul începe să se aplece în jurul urechii. Apoi măsurați din partea superioară a curbei până la vârful inferior. Adunati apoi cele două dimensiuni pentru a obține lungimea totală a brațului.

LATIMEA LENTILEI

Măsurați lentila pe orizontală, în cel mai lat punct al acesteia. Asigurați-vă că lățimea lentilei se potrivește cu distanța interpupilară astfel încât ochii să se alinieze cu “centrul optic” al lentilei.

4.Cum măsor distanța interpupilara?

Distanța interpupilară este distanța de la centrul pupilei stangi la centrul celei drepte.

Dacă vă comandați ochelari de citit, utilizați distanța interpupilară obișnuita din care scădeți 2mm.

Fiecare pereche de lentile de prescripție are un “centru optic”, care este determinat de distanța interpupilară. Distanța interpupilară este utilizată pentru a determina unde vă uitați prin lentila ochelarilor și ar trebui să fie cât mai exactă posibil.

Reteta ta îți poate spune distanța interpupilară. Dar dacă aceasta nu este disponibilă o puteți determina singuri sau cu ajutorul unui prieten astfel:

Priviți în oglinda de la 20 de cm:

Plasați rigla pe linia sprâncenelor:

Închideti ochiul drept și plasați cifra 0 a riglei în dreptul centrului pupilei stângi:

În timp de priviți drept închideți ochiul stâng și deschideți-l pe cel drept:

Citiți valoarea în mm din dreptul centrului pupilei drepte. Aceasta valoare este distanța interpupilară:

Dacă un prieten vă ajuta sa determinați valoarea, țineți ambii ochi deschiși și rugați-l pe prietenul dvs. să pună valoarea 0 a riglei peste centrul unei pupile, apoi sa determine distanța până la centrul celuilalte pupile.
Cel care măsoare distanța ar trebui să se stea jos în timp ce dvs. stați în picioare. Acest truc va ajută sa va păstrați câmpul vizual liber.
Ține-va ochii cât mai nemișcați posibil.
Priviți deasupra capului său la aproximativ 10-20 de metri distanță.
Nu vă uitați la persoana care efectuează măsuratoarea

 

Vă recomandăm sa repetați citirea de mai multe ori pentru a fi siguri de corectitudinea ei.
Valori uzuale adulți : 54-74 mm
Valori uzuale copii : 43-54 mm

Ai nevoie de ajutor? Căută răspunsul pe pagina de întrebări frecvente sau contactează-ne

Go to Top